Select Page
creative octopus

TWO HANDS ARE NEVER ENOUGH 

Gamze Caglar | V | 1989 | Arnhem

06 51 98 85 27 | gamze@studiogin.nl

Lover of foods & gins | Collector of books | Enjoyer of life

Bachelor of Science 2015: Communicatie & Multimedia Design
@ Hogeschool Arnhem & Nijmegen

 

beeldverteller

Beelden zijn mooi, doelgerichte beelden zijn mooier. Waar duizend woorden een verhaal vertellen, is vaak één beeld genoeg om een gevoel te geven. And I do love me some feelings.

Ik kan er immens van genieten als ik door middel van de juiste beelden een verhaal kan vertellen, een boodschap kan overbrengen of een gevoel kan plaatsen. Hoe ik bij de eindstreep kom, welke tools en technieken ik moet gebruiken, daar kom ik achter tijdens de diepe duiken in de creatieve concepten.

Door mijn interesse in menselijke psychologie probeer ik anders naar processen kijken. Niet zozeer out of the box maar meer out of the space.

onderzoeker

In the words of Zora Neale Hurston: ”Research is formalized curiosity. It is poking and pryiny with a purpose.”

Ontwerp en creativiteit in media bestaat niet alleen uit mooie plaatjes maken of de nieuwste apparatuur en technologieën gebruiken. Om de aandacht van je doelgroep vast te grijpen moet je weten wat de beweegredenen, achtergrond en toekomst van je doelgroep zijn. Maar ook kennis hebben over universele ontwerp principes, symbolisme en eindeloos je kennis en toolset willen uitbreiden.

Hoe graag ik mijzelf verlies in mijn creatief chaotisch brein, blijf ik ook altijd nog een technisch beestje. Het beste van beide werelden. Mijn eclectische manier van aanpakken heeft mij altijd tot spannende avonturen gedreven.

skill & set

c
communication

Doordachte en heldere ommunicatie is de sleutel die de juiste deuren opent. Van sterke storylines voor video’s en animaties tot aan creatieve strategieën om een product te branden. Vorm boven verhaal? Of verhaal boven vorm? Asking the real questions here.

v
video
Van korte instagram promo materiaal tot aan complete brand video’s. Video producties van concept, storyline, productie, edit en kleur correctie tot aan art direction. Met de juiste technieken en gezond dosis creativiteit kan elke video stralen.
g
graphic design

Van corporate branding, visual design voor een animatie tot aan speelse illustraties. Graphic design komt terug in alles en de juiste technieken onder de knie hebben én op de hoogte zijn van de nieuwste trends is een must. 

m

motion design
Van icoon animaties tot aan complete verhaallijnen vertalen naar beeld. Motion Design is een form of art waar alle creativiteit op los gelaten kan worden. Er is geen boom te hoog of een dal te diep in de creatieve wereld van Motion Design.
b
branding

Van een strakke corporate look tot aan de verbeelding van een crazy hair professor in zijn laboratorium. Marketing is imago. Door onderzoek te doen naar de DNA van een klant en project en dit door te vertalen naar de visies en identiteit kan de juiste branding gecreëerd.

e
experimental
Alles is experimenteel wanneer je open kan staan voor vreemde technieken en unieke resultaten. Soms zijn de minst voor de hand liggende technieken of stijlen dé manier om een project kracht te geven. Daar kan je alleen achter komen door open te staan voor alles wat de creatieve breinen van de wereld te bieden te hebben. 

tool & set

worked for
MODULARI B.V.
Art director | Visual Designer
mrt ’20 – huidig
STUDIO GIN
Visual Designer |  Oprichter
jan ’16 – huidig
HOGESCHOOL VAN AMSTERDAM
Workshop: Animatie in Storytelling
nov ’19
NEDERLANDS KENNIS CENTRUM
Visual Designer
nov ’17  – jan ’21
DIK & STIJLLOOS
Visual Design Graduation Intern
apr ’15 – dec ’15
CRE-AID
Animator & Visual Design Intern
sep ’14 – jan ’15
VISUELE NOTULEN
Animator & Visual Design Intern
sep ’14 – jan ’15
ARTEFFECTS
Motion Graphic Design Intern
sep sep ’13 – jan ’14
ALLIANDER / LIANDON
E-learning Admin & Motion Designer
feb ’13 – jan ’14
worked with
Nederlands kennis centrum

Long Tail Services

Grip Service

Studio Flix

Hogeschool van Amsterdam

Great Things

Hb Software

Dilex Salon

Bistro Flores

speakerfood

Global Sound Institute

Voital voice analyser

Inform – All

kalendersbestellen.nl

Black Snow

KareGym

Fit Frame Soft

Fast Four

MargaManders 

…..

dilex salon

Voor Dilex Salon hebben we een uitdagend, en vooral kleurrijk brand video mogen maken. Zonder limitaties, met een volledig open mind en creatieve flow te werk gaan? Daar zeggen we nooit nee tegen! Just sit back, relax and enjoy the power of X!
brand video | hair science

dlx xprt

Dive into the world of the DLX XPRT private line. Van label- & icon design tot aan promotioneel materiaal hebben we alle aspecten aangepakt om dit project verukkelijke leven in te blazen.

Lekker detail, elk private lijn begint met een quote uit een Amerikaanse vintage hair commercial. 

product packaging | iconography | brand videos

nederlands kenniscentrum

Studio Gin en het NederlandsKenniscentrum vullen elkaar op de beste corporate manieren aan. Een match made in heaven. Als in-house designer hebben we de afgelopen jaren heel wat moois mogen maken voor het NKC. Teveel om op te noemen, maar genoeg om te laten zien. Van een complete rebranding tot aan een uitgebreide iconography, you name it, we made it.

branding | web design | iconography | illustrations | offline media

bistro flores

Sfeerproeven doen we het liefst met zoveel smaak en detail mogelijk. Een explosie van levendige ingrediënten, een rustgevende locatie en alle geuren en kleuren die samenkomen voor dit smaakavontuur.

brand video | fine dine & wine

global sound institute

The Global Sound Institute is het plek waar geluidsgolven ingezet worden om probleempunten in het lichaam te analyseren. Ons is gevraagd om een moderne en pakkende logo voor dit gave bedrijf te creëren. Klinkt goed!

logo design | branding | sound science
beelden zijn mooi ,

doelgerichte beelden
zijn mooier .

Joe & Jane

There’s no business like monkey business! Welke aap zet u aan het werk? Door in belcampagnes elk contactmoment als waardevol te benaderen, is er geen sprake meer van afval. Hoe dat werkt?
Dat leggen we uit door Joe & Jane aan het ‘woord’ laten.

storytelling | animation | monkey business

Long Tail Services

Voor Long Tail Services hebben wij een fruitig huisstijl, webdesign en animatie mogen creëren. Met de komst van onze favoriete apen Joe en Jane kregen we van LTS geel (of groen) licht om aan de slag te gaan voor een nieuwe online en offline look. De bananen vliegen je om de oren!
branding | web design | monkey business

CFF Communications

brand animation | black & white

HB Software

HB smarttrade | ICT jungle | animation

minddistrict

persoonlijke route | animation

45 seconds

Een experimenteel project waarbij ongebruikte beelden uit onze database en open source footage zijn samengesmolten tot een monochroom droom. Om zo diverse stijlen en beelden om te dopen en te slopen tot één geheel.

45 seconds. is te zien in de muziek video van Aemilius & The Other Dude – Can’t Explain ft Chelsea. 

experimental visuals | sound design | monochrome

Karegym

KareGym is een online lifestyle & fitness community die het mogelijk maakt om fitness oefeningen in te scannen door middel van een QR code om de correcte wijze van bewegen te kunnen inzien. De oplossing voor de échte introverte sporters onder ons.
fitness lifestyle app | logo design | video edit
let’s have a sit down!

gamze@studiogin.nl  &  06 51 98 85 27

© 2021 Studio GIN
KvK: 65312864

creative communication & design